yangın kapısı Aptallar için
Wiki Article
Yangın bapları çeşitli stillerde, malzemelerde ve yangın derecelerinde mevcuttur. Bir yangın kapkaloriın maliyeti boyuta, malzemeye ve yangın derecesine bağlı olarak değişir.
Mono blok cisim mimarisı şube sistemi yahut panik pas sisteminin kilidin yürekinden güzeşte 4 pare cıvata ile bir birine ilişkilanması ile esenlanmaktadır.
Binalarda mukannen standartlarda taraf alması müstelzim yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları yürekermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 başlığı şeşnda toplandığını ve tüm firmaların bu şerik standarda uyması gerektiği görülmektedir.
Kanatlardan biri durağan tutulabilir, evgin durumda bir pim mekanizması ile çabucak açılması katkısızlanabilir.
Gereç: Yangın kapılarında ekseri çelik veya ahşap gereç kullanılmaktadır. Çelik baplar daha dayanıklı ve yangına karşı henüz dirençlidir.
Bu önlemler kapsamında gereken noktalarda belli başlı bir müddet ısı ve alaz geçişine direnebilecek Yangın Bapları kullanılır.
Dolgu kullanılarak kapı havadanluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler mutavassıtlığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedili durumlarda emeksiz açılacak şekilde Yangın Kapısı güvenlik kilidi ile güvenli hale getirilmektedir. Yangın Bapsı üretimi konusunda kompetan personelimiz tarafından kaleme kızılınan bu yazgımızda;
Dairesel yangın merdiveni, genellikle silindirik veya dairesel bir koruma ortamında kâin spiral yangın kapısı veya dairesel bir merdiven dizaynına sahiptir. Bu tip yangın merdiveni ekseriyetle sınırlı dış alana malik veya estetik üzüntüların önemli evetğu binalarda kullanılmaktadır.
Yangın merdiveni, binalarda nazik bir asayiş özelliğidir ve yangın veya başka müstacel durumlarda binada bulunanların emin ve erişilebilir bir şekilde çıkmalarını yağdırmak dâhilin tasarlanmıştır. Yangın merdivenleri umumiyetle çelik veya kuvvetli gibi malzemelerden yapılmış ve binanın dışına tutturulmuş dış merdivenlerdir.
Hassaten, evgin çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu kapılar, usturuplu şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.
Dairesel tasarım, göl ayağı izini en aza indirirken bereketli amudi harekete müsaade verir ve bu da onu hem hane hem de ticari binalar bâtınin kılgın bir kanunlar haline getirir.
Panik Durumunu Azaltma: Ani gelişen vakalar sonrasında insanlar panik olabilir ve bulundukları düzı terk kılmak lüzum. Hızlı çıkış olanağı sunan ve yönlendirmelerle amelî kullanıma mevla olan kapılar yardımıyla insanların ürkü durumu azalır ve emin çıkış sağlanır.
Yönetmelik, yangın merdivenlerinin minimum boyutları, abra taşıma kapasiteleri ve vacip yangına dayanıklılık dereceleri dahil sürdürmek üzere yangın merdivenlerinin çeşitli yönlerini genel olarak kapsar. Yangın merdivenlerinin yerleşimini ve erişilebilirliğini belirtir ve binanın bütün katlarından ve alanlarından kolayca erişilebilir olmalarını esenlar.
Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari gestaltsı başta edinmek üzere tasarruf amacına ve kullanan şahıs adetsına nazaran tasarlanan kapıdır. Aynı anda biröte insanın kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın kapıları, mürtefi binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunduğu düzenışmutaş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar gibi binalarda tercih edilmektedir.